2013. április 23., kedd

Budai Judit beszámolója a sajóhídvégi energiafűz-képzésről

Sziasztok!
A nevem Budai Judit, 24 éves arnóti lakos vagyok.

Egy csütörtöki napon a mentorunkkal Baloghné Jolika nénivel és további két társammal elutaztunk Sajóhídvégre, hogy tapasztalatot gyűjtsünk az energia fűzről.

A kis előadást Takács Győző Sajóhídvég polgármestere tartotta nekünk. Tőle tudhattuk meg, hogy az energiafűz nemcsak fűtésre, hanem sövényként, kerítésként, vagy huzatosabb helyeken szél elfogóként is használhatjuk otthonunk védelme érdekében, mivel ez a növény egyetlen év alatt több méteres magasságot is képes elérni. Nedvességet és trágyázást igényel. De még mielőtt bármire is gondoltok, jó ha tudjátok, hogy a fahamu káliumban gazdag, ezért mint műtrágya, az energiafűz hamuja tökéletesen felhasználható.
Ezt is a kedves hídvégi polgármestertől tanultam! Aki megmutatta nekünk az ő kertjüket, ahol az energiafűz helyett kapott. Úgy gondolom, ez az egyszerű növény hasznos lehet számunkra mint spórolás, mind pedig védelem céljából.


Éppen ezért szeretném megköszönni a rengeteg új információt Polgármester Úrnak. Nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük a vendéglátást! És a kedves fogadtatást a sajóhídvégieknek! Remélem még találkozunk!

Útmutató az energiafűzhöz alább:

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése