2012. szeptember 20., csütörtök

Kitekint-gető IV. - a Gömör-Tornai klaszter termékei a Gömöri Gyümölcsfesztiválon

http://gomortorna.hu/

A Gömör-Tornai Termék és Szolgáltatásfejlesztési klaszter termékei ez évben is megjelentek az immár IV., Aggteleken megrendezett Gömöri Gyümölcsfesztiválon.
A klaszter fő célja "a vidék értékeinek felkarolása az összefogás szellemiségében": a helyi termékek fogyasztókhoz való eljuttatása, a helyi vállalkozások segítése, a termékek és a turisztikai szolgáltatások kölcsönös, együttes fejlesztésével. Mindezek mellett a látogatók Gömör-Torna és a Bódva-völgye természeti szépségével és kulturális örökségével való élménydús megismertetése is a klaszter kínálatába tartozik. 

A klaszter termékei között megtalálhatók különböző biotönköly termékek, bio olajok és ecetek, biomangalica termékek, gombák, lekvárok és szörpök, különféle pálinkák és például forrásvíz is.
A termékek különböző vásárokon és rendezvényeken is beszerezhetők, mint például a Miskolci Biovásáron, vagy a már említett Gömöri Gyümölcsfesztiválon

lekvárfőzés

A klasztertől elválaszthatatlan a helyi fesztivál, amely idén is színes programokból állt össze: 
a szilvalekvár-főzés mellett gyümölcstermékek versenye, térségi gyümölcs- és gombafajták kiállítása, helyi termékek kirakodóvására, játszóház, bábszínház, táncház, szakmai konferencia. 

A klaszterben a helyi önkormányzatok, vállalkozások és magánszemélyek, civil szervezetek mellett a különböző üzlethálózatok üzemeltetői, a vendéglátóipar szereplői is részesei. 


Bővebben a klaszterről és a fesztiválról:

 
 http://gomortorna.hu/

   http://diak.hulladekboltermek.hu/hirek/1232/867346/20120809_gomori_gyumolcsfesztival_1.htm






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése