2014. február 28., péntek

Eurodesk program



Hétéves ciklus végére értek 2013-ban az Európai Unió nemzetközi mobilitási programjai. Az Egész Életen Át Tartó Tanulás Program és a Fiatalok Lendületben Program a mostani tervek szerint egyetlen nagyszabású programban folytatódik 2014-től: az új program valószínűleg az Erasmus for All (Erasmus Mindenkinek) nevet viseli majd.

A 2014-től 2020-ig tartó új program a maga eszközeivel az EU 2020 stratégia megvalósításához járul hozzá, melynek célja a növekedés és a foglalkoztatottság növelése.
Az új program a tervek szerint az oktatás, ifjúság és a sport területeit foglalja magában. Három fő alprogram jön létre, melyekben a Fiatalok Lendületben Program jelenlegi formájából több tevékenységtípus is tovább él majd:
1. Ifjúsági mobilitás - például ifjúsági cserék, EVS Európai Önkéntes Szolgálat (2-12 hónap), ifjúsági munkások egyéni mobilitása (2 nap - 2 hónap);
2. Stratégiai együttműködések: befogadás, együttműködés és jó példák cseréje - például rövid távú EVS (2 hét-2 hónap), ifjúsági munkások hosszú távú mobilitása, nemzetközi ifjúsági kezdeményezések;
3. Szakmafejlesztés - az ifjúsági szakmához, az oktatási- és képzési rendszerhez kapcsolódó fejlesztések, peer-learning, a nem-formális tanulás elismertetése.
Az új program tehát nem az egyes szektorok szerint tagolódik majd, mint most, hanem a három fő tevékenységtípus köré épül.


Bővebben:
http://www.eurodesk.hu/hirek/10028

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése