2013. július 31., szerda

Terjed, terjeszkedik a kannavirág!

Berzéken járva megcsodálhatjuk egy feltűnően szép, terjedelmes növény virágzását: a kannavirágét. A rendkívül dekoratív, elegáns virág több magyarországi településen megtalálható. Zalakaroson, ahol több, mint 30 ezer virág díszíti a város utcáit júliusban egy fesztivál keretében Kannavirág Királynőt választanak. 

Forrás: http://www.novakferenc.hu/News/GetNews/6

Farkas László Berzék település polgármesterének köszönhetően a célterületünkön lévő településeken is megjelenhet a különleges virág. A szaporítás, gondos kiteleltetés után projektünk bevont családjai ajándékba kaptak néhány gumót, melyet áprilisban el is ültettek. Az idei nyáron valószínű, hogy már színpompás virágokkal hálálja meg a gyakori öntözést, de fontos, hogy az első fagyok beállta előtt kiássuk a szabadtérben elültetett növényt. Lehetőleg átlagos páratartalmú, hőmérsékletű pincében, papírdobozban tárolhatjuk tavaszig, amikor újra szabadtéri földbe kerülhet. A cserépben elhelyezett gumókat nem kell kivenni a helyükről, viszont ajánlatos tavasszal új, tápdús virágföldbe átültetni. 

Kiosztás Alsózsolcán

Ezúton is köszönet a kedves és mutatós ajándékért Farkas László polgármester úrnak!

A kannavirág származási helye: Ázsia, Dél-Amerika. Levele zöld, némely fajtának sötétvörös. Legelterjedtebb a piros színű változata, de létezik sárga és narancs színekben is. Magassága 1- 1,5 métert is elérheti, így nagyon jól mutat tereken, parkokban. Egy-egy gumó cserépbe ültetve szép színfoltja lehet egy családi virágoskertnek, akár balkonra kihelyezve.


Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése