2013. március 17., vasárnap

"Vesd bele magad" program


A „Vesd bele magad” program célja, hogy minél több gyerekhez és ezáltal a családjukhoz vetőmagot juttassanak el, és hogy felhívják a gyerekek figyelmét arra, hogy bizonyos friss élelmiszereket, például zöldségeket különösen nagy anyagi befektetés nélkül lehet termeszteni. Így meglátják, milyen különbség lehet a saját maguk által termelt és a bolti zöldségek között, nem csak ízben, hanem felhasználhatóságban is.
A résztvevő gyerekek általános iskolákhoz, azon belül egyes osztályokhoz kapcsolódnak.



A program célja, kettős. Egyrészt segítséget nyújtani a gyerekeknek ahhoz, hogy sikeresen tudják felnevelni, gondozni a növénykéiket. Másrészről pedig figyelemfelkeltés a célból, hogy ahol rendelkezésre áll minimális méretű házikert, ott már lehet élelmiszert előállítani.

A projektünk 10 célterületének több mint felén beadásra került a program, az iskolák örömmel fogadták a lehetőséget, ugyanis több településen nincs lehetőség iskolai tankert üzemeltetésére, mezőgazdasági ismeretek átadásra. Ez a projekt lehetőséget nyújt a mezőgazdasági ismeretek bővítésre a diákok körében.

Nemrég kaptuk a hírt, hogy Berzék községben már nyert a pályázat, és 5 projektbe bevont családunkhoz fog eljutni a vetőmagcsomag!



Bővebben a programról: http://www.vesdbelemagad.hu/ 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése