2013. január 27., vasárnap

Megnyitó - EGT/Norvég Civil Támogatási Alap


2013. február 12-én nagyszabású nyitóeseménnyel indul a második EGT/ Norvég Civil Támogatási Alap. Ebben az évben – első körben – különböző témakörökben kis és makroprojektek, valamint egyéni ösztöndíjas tanulmányutak támogatására lesz lehetőség.
Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap átfogó célja, hogy „segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában”. A támogatók döntése értelmében ezen belül az Alap kiemelt figyelmet fordít a kisebbségi jogokra (etnikai, vallási, nyelvi, valamint szexuális orientáció alapján), a jó kormányzásra és átláthatóságra, a rasszizmus és az idegengyűlölet elleni harcra, a megkülönböztetés és a társadalmi egyenlőtlenségek, a szegénység és kirekesztés elleni fellépésre valamint a nemek közti egyenlőségre, beleértve a nemi és családon belüli erőszakot. Mindennek érdekében az Alap az alábbi témakörökben kidolgozott projektekhez nyújt támogatást:
· emberi jogok és demokrácia;
· női jogok és esélyegyenlőség;
· szervezet- és közösségfejlesztés;
· ifjúsági- és gyermekügyek;
· környezetvédelem és fenntartható fejlődés;
· jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak;
· társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció).Bővebben:  http://okotars.hu/Norveg%20Civil%20Tamogatasi%20Alap%20megnyito
 
Meghívó: http://okotars.hu/sites/default/files/meghivo_ncta_megnyito.pdf


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése