2013. november 15., péntek

Arnóti fejlesztések

Az egyik nemrégiben lezárult fejlesztés az "Arnót község településrekonstrukciója" címet viseli, amely magában foglalta a Polgármesteri Hivatal, a Házii orvosi Rendelő, a Művelődési Ház és a Napköziotthonos Óvoda épületeinek felújítását; a másik pedig "Településfejlesztés Arnóton" címmel zajlott.

Forrás: http://www.arnot.hu/hirek/2013/0819/n/IMG_7374.JPG
A projektekről dióhéjban:
I. Az ÉMOP pályázaton elnyert (azonosítószám:*ÉMOP-3.1.2/E-11-2011-0051) pályázati támogatásnak köszönhetően Arnót községben komplex településrekonstrukcióra kerül sor az intézményi árvízkárok helyreállításához kapcsolódóan. A projekt keretében a – közbeszerzési eljárás során négy intézményünk épületeinek rekonstrukciós, akadálymentesítéssel kiegészített felújítását, ill. kapcsolódó csapadékvíz-lvezetést végez összesen 62.599.551 Ft értékben.
Projekt összefoglalása:
Az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretében ÉMOP-2011-3.1.2.E számmal pályázati felhívás jelent meg, melynek célja a 2010. május-júniusi rendkívüli esőzések és árvizek által érintett települések csapadékvíz elvezetési problémáinak megoldása, valamint az elsősorban önkormányzati tulajdonban keletkezett infrastrukturális károk fejlesztéssel egybekötött helyreállítása a települések épített környezetének megújításán keresztül.
Arnót Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Polgármesteri Hivatal, az Óvoda, a Művelődési Ház és az Orvosi Rendelő rekonstrukciójára. A projekt keretében ezeknek az önkormányzati tulajdonban lévő épületeknek a rekonstrukciója valósult meg az akadálymentesítés és az energiatakarékosság szempontjainak figyelembevételével. A Polgármesteri Hivatal esetében új funkciók is megjelentek, mely az ügyintézés színvonalát hivatott emelni. Az említett négy intézményben a későbbi árvízhez köthető károk kialakulásának megelőzése érdekében csapadékvíz elvezetési munkálatokat is végrehajtottunk.

A károk helyreállítása és egyben az épületek bővítő-fejlesztő felújítása egy kulturált, nyugodt és megelégedésre okot adó közszolgáltatási légkör kialakítását teszi lehetővé.

Bővebben a projektről:

II. A fejlesztés fő célja a településkép javítása, a lakosság elégedettségi szintjének növelése, a települési környezet élhetővé tétele. Arnót Község Önkormányzata egyrészt a településen található utak korszerűsítését (Arany János utca, buszmegállók, parkolók, járdák), másrészt a településen található Művelődési házat
újította fel és korszerűsítette. A fejlesztés keretében az utakhoz kapcsolódóan a csapadékvíz elvezetését is
megoldottuk. A beruházások által érintett terület nagysága: 0,9195 ha, támogatással érintett lakosok száma: 2594 fő, bővített, új szolgáltatások száma: 2 db, felújított vízelvezető árkok hossza: 0,1725 km, felújított utak hossza 0,593 km, fejlesztéssel érintett járda hossza: 0,19 km, akadálymentes épület: 1 db.


Bővebben:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése