2013. augusztus 29., csütörtök

CinemArt Filmfesztivál 2013 – Egymillió forintos videópályázat az „Éltető Víz” Filmszemlére

A Budapesti Víz Világtalálkozó kísérő rendezvényeként rendezik meg az „Éltető Víz” Filmszemlét, 2013-ban, melyre a szervezők videópályázatot hirdetnek. 
Fődíj: bruttó egymillió forint. 
A fesztivál célja, hogy amatőr és profi filmeseknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget rendezett körülmények között úgy, hogy a filmkészítés értékeit mindenki szem előtt tartja. A feladat egyszerű: valamivel több, mint egy nap leforgása alatt, saját technikával (kamera, mikrofonok, lámpák, számítógépek, vágóprogramok, jelmezek, stb.) kell a csapatoknak (rendező, operatőr, vágó, színészek, stb.) maximum 4 perces filmet készíteniük. 
A pályázatra magánszemélyek (csapatok) pályázhatnak.. 

Részletek alább:



A rendezvény CinemArtFilmfesztivál 2013. október 4-5. Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház A CinemArt Filmfesztivál fődíja bruttó egymillió forint! 
A versenybizottság által meghatározott feltételeknek (megadott szín, tárgy, helyszín, mottó, mondanivaló, stb.) a filmben szerepelniük kell. A megnevezett kritériumok mindegy, hogy milyen formában jelennek meg: elég, ha csak egy pillanatra látszódnak, de észrevehetőnek kell lenniük. A “kötelező elemeket”, csak a verseny kezdetekor áruljuk el. Érdemes szem előtt tartani a fesztivál mottóját: “Csinálj MOZIT magadnak!” A versenyen résztvevő stábok az Uránia Filmszínházban, a rajt pillanatában kapják meg azokat a szempont elemeket, melyeknek megfelelően aznap kell leforgatniuk a maximum 4 perc hosszú kisfilmjüket. A filmeknek műfaji meghatározása nincs. A személyi feltételekről és a forgatáshoz, vágáshoz szükséges technikáról a stáboknak maguknak kell gondoskodniuk. A stáb létszáma nincs meghatározva. A stábok bármilyen eszközt és technikát használhatnak, forgathatnak akár mobiltelefonnal is. Az elkészült filmeket DVD formátumban, DVD lemezen kell átadni a verseny szervezőinek az Uránia Filmszínházban, 2013. október 6-án (vasárnap) 10:00 és 12:00 óra között. A neves filmes szakemberekből, és filmhez közel álló szaktekintélyekből álló zsűri egyszerre „díjazza” a kreativitást, az ötletet és a „filmes eszközök” használatát. NEVEZÉSI DÍJ NINCS! 

A pályázat benyújtása:  Előjelentkezés: 2013. szeptember 20. Benyújtás: cinemartfilmfesztival@gmail.com Nevezés a helyszínen. 
További információ cinemartfilmfesztival@gmail.com 
Tekintse meg a teljes pályázati kiírást: http://www.cinemartfilmfesztival.hu/versenykiiras.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése