2013. június 13., csütörtök

Élelmiszercsomag Sajópetribe


Örömmel közöljük, hogy Sajópetriben élő családjaink élelmiszer csomagot kaptak az Étel az Életért alapítvány jóvoltából.


Programunkban résztvevő 12 Sajópetriben élő család töltötte ki a pályázati adatlapot, és küldte el az Étel az Életért alapítvány részére márciusban. Ennek eredményeképpen eddig 4 család kapott tartós élelmiszercsomagot az alapítványnak köszönhetően.

Az alapítványról bővebben alább:


Mindennapos ételosztásaink mellett 2010 óta országos csomagküldő szolgáltatást működtetünk, melynek lényege, hogy a hozzánk forduló vidéki (!) rászorulóknak olyan élelmiszer-segélycsomagot postázunk el, mely tartós élelmiszereket tartalmaz.
Szolgáltatásunkat a szükség keltette életre, hisz egyre több olyan megkeresést kaptunk az ország különféle részeiről, melyben mélyszegénységben élő családok, idős, vagy beteg, mindennapi életüket szerény körülmények között élő emberek taglalták, hogyan próbálják a különféle juttatásokból biztosítani családjuk számára az alapvető életkörülményeket.
Vidéken a városhoz képest nagyobb problémát jelent a szociális ellátórendszer által nyújtott szolgáltatások elérhetetlensége, korlátozottabbak a munkalehetőségek, ezért az itt élő eladósodott, munkanélküli, fogyatékkal élő, vagy elvált emberek ritkán találnak megoldást problémáikra.
Mindez arra sarkallt bennünket, hogy pénzbeli támogatás helyett mi élelmet biztosítsunk nekik a nehéz időkre. Olyan élelmiszereket igyekszünk küldeni, amiket hosszú távon tudnak használni, beoszthatnak, nagy mennyiségű és sokféle ételt készíthetnek belőlük. Tudjuk, hogy sokaknak a csomagban elhelyezett élelmiszerek luxuscikknek számítanak. A segélycsomagnak köszönhetően a támogatottak vagy a nincstelenség helyzetéből lábalhatnak ki, vagy bizonyos mennyiségű pénzmegtakarításra tehetnek szert, s ezáltal lehetőségük nyílik tartozásaik törlesztésére, vagy egyéb szükséges eszközök (pl. gyógyszer, szemüveg, pelenka, stb.) beszerzésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése