2013. november 24., vasárnap

Kitekint-gető XV. - Digitális tanösvény és 3D-s modell Perecesről

Kitekintgető rovatunk ezúttal igencsak közelre, ráadásul a saját házunk tája felé tekintget!
A következő állomás ugyanis Pereces, az egykori önálló bányatelep, amely ma Miskolc része. Stábunk több tagja részt vett/vesz Perecesen zajló projektekben - az egyik ilyen a "Perecesi Tündérkert" projekt.


http://perecesitanosveny.hu/

Projektek:
A 2008-ban kezdődő "Egyszer volt hol nem volt Acélváros" projekt oral history kutatás alkalmával ismerkedtünk meg Németh Évával, a Bányász Kulturális Egyesület elnökével, és a következő projektet már közösen bonyolítottuk le: a "Horizonton..." projekt során szintén várostörténeti életmódkutatás zajlott Miskolc-Perecesen, és önkéntes munkával megújult a valaha messze földön híres Pereces Szabadtéri Színpad.
A következő projekt (2010-2011.) egy műhelymunkából, és egy sajátos közösségi felmérésből és közösségi tervezési folyamatból állt: "Kerek Perec. Civil szakmai összefogás és fejlesztés Perecesen" címmel.
mindezen előzményekre épült egyrészt a Perecesi Közösségi Ház felújítása egy regionális infrastrukturális fejlesztéseket célzó pályázat segítségével, illetve két Tündérkert projekt is:
Az egyik egy kreatív foglalkozássorozatra (műhelyek és táborok) épülő program, melynek során fotózást, filmezést, e-sajtó/digitális újságírás és 3D-s animáció/építészet témákban mélyülhetne el a diákok, egyúttal egy településmarketing célzattal indított weboldal létrehozásában is aktívan részt vesznek.
http://perecesitunderkert.hu/
A másik Tündérkert projektben a fentebb bemutatott, virtuális tanösvényt és interaktív 3D-s településmodellt létrehozását alkottuk meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése