2012. december 13., csütörtök

Autonómia - Berzék és Sajóhídvég pályázatot nyújtott be az OSI-programra



 Az akcióterületen lévő településeink közöl BerzéK és Sajóhídvég település nyújtott be pályázatot az Autonómia Alapítvány Open Society Institute programjára. A két településen a programunkban dolgozó helyi mentorok kezdeményezésével erősödhet az együttműködés az önkormányzat valamint a roma közösség között.





A pályázati kiírás bővebben alább:

„Az Autonómia Alapítvány pályázatot hirdetett települések önkormányzatai, roma/cigány kisebbségi önkormányzatai, valamint civil szervezetei számára, hogy hozzásegítse azokat roma integrációt szolgáló hazai és EU-s forrásokhoz, elsősorban humán fejlesztési területen.

A pályázati programban több egymásra épülő elemet terveznek azért, hogy leküzdjék azokat a nehézségeket, amik megakadályozzák, hogy jelentősebb források jussanak el ezekre a településekre.

A programban egy hosszabb távú együttműködés keretében képzéseket, tanulmányutakat, kis helyi projektek támogatását, nagyobb léptékű projektek/pályázatok helyi előkészítését tervezik megvalósítani.

Mivel a program célja, hogy a települési önkormányzatok és a roma érdekeket képviselő helyi szervezetek között együttműködés alakuljon ki, minden településről két személy együtt jelentkezhetett a pályázati felhívásra. Az egyik jelentkező a települési önkormányzat munkatársa/képviselője, a másik egy helyi roma aktivista. A helyi roma aktivista lehet RNÖ, civil szervezet képviseletében, de akár szervezeti háttér nélküli magánszemély is.”



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése